La Coordinadora d'Entitats per la Democràcia demana al Parlament una "condemna contundent" a la violència de l'Estat a Catalunya

La plataforma dona per fet que continuarà convocant mobilitzacions a Mallorca

La Coordinadora d'Entitats per la Democràcia ha registrat aquest divendres un escrit al Parlament reclamant una “condemna contundent” contra “la violència exercida per les forces de l'Estat contra la població catalana”. La petició es fa al Parlament, al Govern i al Consell de Mallorca.

En el text, l'entitat afirma que se sent “estupefacta per les accions repressores de l'Estat” i “perplexa amb les reaccions que s'han succeït de diumenge ençà, tant del president espanyol com del cap d'Estat i de tot l'aparell que ha format part de la deriva judicial i policial en un conflicte polític”.

La coordinadora reclama que mediadors internacionals ajudin a solucionar el conflicte. “Entenem que si no hi ha negociadors de fora, no hi ha una negociació entre igual i igual”, ha assenyalat el membre de la coordinadora, Mateu Matas, 'Xurí'. “Creim que és la manera de solucionar aquest conflicte polític, i sobretot solucionar-lo de manera política, no de manera judicial, com s'ha volgut fer fins ara”, ha afegit.

Xurí ha donat per fet noves mobilitzacions de la coordinadora perquè “els esdeveniments que vindran ens mouran a la mobilització”. Ha negat, a més, que el seu escrit sigui una resposta a la PNL, registrada pel PP, aquesta setmana, en què demana suport del Parlament a les Forces i Cossos de Seguretat.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF