Comencen a declarar els implicats en la brega del partit de futbol infantil d'Alaró

Durant la primera fase de la investigació, els agents han elaborat un informe que traslladaran a la Fiscalia durant els pròxims dies

Comencen a declarar a partir d'aquest dimecres les persones implicades en la batalla campal que diumenge obligà a suspendre el partit infantil de futbol entre l'Alaró i el Collera, les imatges del qual s'han fet virals i han fet la volta al món.

Es preveu que al llarg de la jornada d'avui la Guàrdia Civil comenci a prendre declaració al quarter d'Inca a les 6 o 7 persones que es varen identificar ahir després de veure el vídeo en el marc de l'inici de les perquisicions, segons han informat fonts policials.

A hores d'ara, els agents han pres declaració a algunes persones, entre les quals hi ha un policia local que va presenciar la batalla campal entre pares i aficionats al camp de l'Alaró. El policia ha comentat que alguns dels involucrats en els fets estan "molt penedits", segons ha informat l'agència Efe.

Durant aquesta primera fase de la recerca, els agents van elaborar un informe que durant els pròxims dies traslladaran a la Fiscalia de les Balears després que la Comissió Antiviolència presenti les denúncies penals corresponents.

Una vegada s'hagin personat i hagin explicat la seva versió dels fets totes les persones citades, les declaracions seran enviades al jutjat. No hi ha data concreta per a això i poden allargar-se alguns dies.

El president de la Federació Balear de Futbol de les Illes Balears (FFIB), Miquel Bestard, s'ha reunit avui amb la delegada del Govern, Maria Salom, per a fer-li entrega d'un informe elaborat per la Comissió Antiviolència sobre la baralla, segons ha informat Efe.

Sembla que el litigi, que acabà amb tres denúncies creuades entre els familiars implicats, lluny de retratar un fet excepcional, ha visibilitzat un problema que no és nou.

Aquesta vegada, però, el cas ha arribat als tribunals i el futbol de Balears preveu elaborar un registre de persones violentes, actuar contra els espectadors antiesportius.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF