Les Balears posen en marxa un observatori per evitar el suïcidi de dues persones cada setmana

El suïcidi és la primera causa de mort a les Illes dels homes que tenen entre 15 i 29 anys i la segona de les dones de la mateixa franja d'edat, després del càncer

A les Balears se suïciden dues persones cada setmana i cada dia n'hi ha entre 15 i 20 temptatives o manifestacions d'intenció, per la qual cosa la Conselleria de Salut ha engegat la creació de l'Observatori del Suïcidi a les Illes Balears.

El suïcidi és la primera causa de mort a les Balears dels homes que tenen edats compreses entre els 15 i els 29 anys i la segona de les dones de la mateixa franja d'edat, després del càncer.

Arran d'aquesta situació, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha anunciat la posada en marxa de l'Observatori del Suïcidi per fixar una estratègia que ajudi les persones de les illes.

El doble estigma del suïcidi

L'Observatori recollirà dades, fixarà una estratègia i treballarà per identificar les persones susceptibles de cometre un suïcidi i que, per tant, necessiten ajuda mèdica.

També es pretén oferir programes formatius als professionals i donar suport als alumnes dels col·legis en què s'hagi registrat un intent de suïcidi d'algun estudiant.

Segons les darreres dades de què disposa la Conselleria, l'any 2015 a les Balears es van treure la vida 93 persones, una mitjana de dues cada setmana.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF