10è aniversari
Microsites 10 anys 07/03/2023

Tornen els Premis ARA Balears, en una edició especial

Aquests reconeixements a persones o entitats que fan millor el país seran una fita més en un any d’activitats commemoratives

ARA Balears
2 min
Tornen, després de dos anys absents per pandèmia, els premis de l’ARA Balears.

PalmaCoincidint amb el desè aniversari del diari ARA Balears, tornen els premis d’aquest mitjà, que es varen concedir de manera ininterrompuda fins que va arribar la pandèmia l’any 2020. De nou, en un acte que tindrà lloc el proper 27 d’abril al museu Es Baluard, es reconeixeran aquelles persones i entitats que destaquen per la seva contribució a fer de les Balears una societat millor. En concret, es tornen a convocar i es lliuraran durant l’acte el premi Toni Catany de Cultura, el premi Bartomeu Picornell d’Educació, el premi ARA Balears d’Acció social i el premi ARA Balears a la Iniciativa econòmica.

Com ha estat sempre, es vol guardonar els ciutadans i organitzacions que destaquen com a referents culturals amb una important contribució al país, els qui fomenten la millora contínua de l’educació, els qui impulsen iniciatives en favor de les persones vulnerables i els qui fan de la seva activitat econòmica un motor d’emprenedoria i innovació. Es podran presentar candidatures fins al 3 d’abril del 2023.

L’any del desè aniversari no inclourà únicament la celebració especial dels premis ARA Balears, sinó també un conjunt d’actes que aposten per dos dels eixos propis del diari: l’anàlisi de la realitat illenca i la cultura. En aquest sentit, s’organitzaran una sèrie de debats amb experts en diferents àmbits i que estaran completament oberts al públic. Són unes converses que s’organitzaran arreu de les Balears i que permetran posar al dia qüestions de la màxima actualitat vinculades amb el medi ambient, el territori o la cultura. Paral·lelament, s’està treballant per organitzar també un seguit d’actes específicament culturals, en els quals la música jugarà un paper molt destacat. La programació d’aquests esdeveniments s’anirà comunicant als lectors en el diari digital, el setmanari i a través de les xarxes socials.

També s’intensifiquen aquest any 2023 les activitats que organitza l’ARA Balears amb importants avantatges per als subscriptors. Després de la ruta guiada, del 18 de febrer passat, pel passeig del Born, s’ha convocat per a finals d’aquest mes, dia 25, una experiència guiada a l’hort d’Ecovinyassa. A més, com és habitual, el programa ARA Coneixem proposa rutes guiades per pobles i passejades amb història i curiositats. El proper 11 de març, aquells que s’hi inscriguin podran descobrir la Palma dels menestrals, mentre que el 6 de maig està previst realitzar una excursió a Lloret de Vistalegre. El 8 de juny, els qui ho desitgin coneixeran detalls de la història del museu Es Baluard, a Palma.

Continuant la col·laboració amb Fita a Fita, el diari ofereix excursions especials, com la participació en el pancaritat del puig de Sant Nofre, el 16 d’abril, i anar a la cova del Tabac, el 28 de maig. Tampoc cal oblidar el club de lectura, que analitzarà i comentarà títols com Cròniques d’un mig estiu, Els dies bons, Consells, proverbis i insolències i Putes i consentits. En trobareu tota la informació a l’Espai del subscriptor.

stats