Premis ARA Balears
Microsites 10 anys 28/04/2023

El CEIP Norai guanya el Premi Bartomeu Picornell d'Educació

El jurat del guardó ha reconegut la solidesa de la seva proposta educativa, la qual desenvolupa des del 1986

ARA Balears
2 min
L'entrada del centre escolar Norai del Port d'Alcúdia.

PalmaEl CEIP Norai del Port d'Alcúdia ha estat el guanyador del Premi Bartomeu Picornell d'Educació. El jurat del guardó ha reconegut la solidesa de la seva proposta educativa, que desenvolupa des del 1986. També ha valorat la qualitat dels seus programes, els quals reflecteixen un sentit molt complet de l'ensenyament, i la capacitat de generar propostes a l'avantguarda de l'educació. Norai és una escola compromesa amb el seu entorn, que fomenta aquest compromís i l'insereix en la normalitat de la comunitat educativa.

L'educació ecoambiental ha ocupat un lloc central en el CEIP Norai des del començament dels 90, amb la promoció d'accions i valors de protecció i cura del medi ambient, treballant per la sostenibilitat. És important mencionar que, durant els cursos 2018-19 i 2019-20, el Norai va formar part dels centres seleccionats per la Conselleria d'Educació per al seu Pla d'Innovació Pedagògica.

Avui dia, aquesta escola du a terme el programa PROA+, que promouen la UE i el Ministeri d'Educació amb la finalitat de garantir l'èxit escolar de tot l'alumnat, especialment del que es troba en situació de més vulnerabilitat. En aquest sentit, Norai treballa per la inclusió de tota la comunitat educativa, perquè les seves propostes compleixin els set principis de l'aprenentatge (l'alumne en el centre; naturalesa social de l'aprenentatge; inclusió de les emocions; tenir en compte les diferències individuals; l'esforç, amb sentit; l'avaluació ha de servir per aprendre; crear connexions horitzontals) i per impregnar les seves programacions amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que proposa l'ONU.

El Premi Bartomeu Picornell es va crear en record i gratitud al company periodista, que sempre va tenir un compromís ferm amb el món de l'educació a les Illes, al qual va contribuir amb nombrosos articles d'opinió i difusió d'informació. L'ARA Balears entén que la millora contínua de l'educació no només és un repte per als responsables polítics i els professionals que s'hi dediquen, sinó per a tota la societat. El jurat del premi l'han integrat la directora de l'ARA Balears, Cristina Ros; la subdirectora del diari, Maria Llull; l'experta en educació i dona de Bartomeu Picornell, Catalina Sbert, i la professora de la UIB Marial Bel Pomar.

stats