Publicitat
Publicitat

La plaça Taksim d'Istanbul resisteix la segona envestida de la policia

Els antiavalots utilitzen canons d'aigua i gasos lacrimògens per foragitar els manifestants, que resisteixen i tornen a la zona. El governador d'Istanbul promet que no atacaran el parc Gezi però alerta als seus ocupants que corren perill

Els manifestants que ocupen la plaça Taksim d'Istanbul han resistit a la segona càrrega de la policia turca en un dia. Els antiavalots van tornat a utilitzar aquest dimarts a la tarda els gasos lacrimògens i canons d'aigua per intentar dissoldre els manifestants que s'havien tornat a reunir a la plaça després de la càrrega del matí. Seguint el ritme constant de tota la jornada, els protestants tornen a ocupar la zona després de fer front a la càrrega policial.

El governador d'Istanbul, Huseyin Avni Mutlu, ha garantit que la policia "seguirà dia i nit amb l'operació fins que aconsegueixi desallotjar" la plaça. Mutlu havia promès que les forces de seguretat es concentrarien en Taksim i que no entrarien al parc Gezi, on fa dies hi ha molts manifestants instal·lats en tendes de campanya. Tot i la promesa, dimarts a la nit alguns dels ocupants deien a Twitter que la policia intentava fer-los fora amb gasos lacrimògens, versió que els mitjans de comunicació de la zona no confirmaven. Mutlu havia alertat als ocupants de parc que no corrien perill si s'hi quedaven.