Societat
Balears 25/09/2013

El Col·legi Oficial de Pedagogia també dóna suport a la vaga

Denuncien la retallada de la plantilla de docents en un 8,3%, que implica una reducció de l'atenció a la diversitat

Efe
1 min

PalmaEl Col·legi Oficial de Pedagogia i Psicopedagogia de les Illes Balears (COPPIB) ha expressat avui el seu suport als professors en vaga indefinida contra les retallades que està patint l'educació.

El COPPIB critica en un comunicat la disminució de les plantilles docents en un 8,3%, cosa que implica una reducció dels professors dedicats a l'atenció a la diversitat, orientació i suport als estudiants amb més dificultats.

"Han augmentat els alumnes per aula, s'han retallat les beques de transport i menjador i els programes de reutilització de llibres pateixen les retallades de pressupostos", es queixa l'agrupació de pedagogs, que considera que s'estan vulnerant "els drets d'igualtat dels alumnes ", lamenten. I afegeixen: "Han trepitjat de manera greu els drets laborals i la dignitat dels docents: supressió de sexennis, el complement de tutoria, de cap de departament, pagues d'estiu a interins i substituts, dret a baixes remunerades completament, paga extra de Nadal", enumera l'entitat col·legial.

Com a darrer punt del seu catàleg de raons que justifiquen la vaga de docents, el COPPIB ressalta la falta de consens, recursos i formació per a l'aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL)

stats