CAS RÀDIO CALVIÀ
Balears 05/09/2013

Amplien la querella contra Delgado i Onieva

Denuncien que la nova licitació de l'emissora municipal pagarà serveis ja inclosos en l'anterior contracte

Jaume Perelló
2 min

Palma.L'acusació popular que va promoure la investigació judicial per un presumpte desviament de fins a 1,4 milions d'euros públics en la gestió de Ràdio Calvià ha ampliat la seva querella arran del nou contracte de licitació dels serveis de l'emissora municipal.

Segons l'escrit presentat per la representació legal del PSIB a Calvià, sota la direcció legal de Pablo Alonso de Caso, s'ha "comprovat que el Consistori calvianer va licitar al juny un nou contracte per valor de 48.400 euros sense publicitat ni mesa de contractació". Segons els denunciants, el més greu és que l'objecte d'aquest nou procediment ja està inclòs en el vigent contracte, actualment sota investigació judicial, i per tant s'estaria duplicant la despesa pública per un mateix servei.

El que està fent l'Ajuntament de Calvià, segons els querellants, és "buidar encara més de contingut la gestió de l'explotació de Ràdio Calvià per tal d'incrementar els costos que ha d'assumir el Consistori, amb el consegüent perjudici per als comptes públics, i reduir els costos que el següent adjudicatari del contracte d'explotació de Ràdio Calvià hagi d'assumir".

Fins a 60.000 euros

En l'ampliació de la querella la representació processal del grup municipal socialista de Calvià afirma que en les bases publicades per l'Ajuntament es fa referència al servei de realització de la programació d'informatius i entreteniment en l'emissora municipal amb un import màxim de 20.000 euros més IVA cada any, amb un límit de 48.400 euros i possibilitat de pròrroga per sis mesos -60.000 euros en total més IVA.

El lletrat que ha elaborat la querella i aquesta ampliació, Pablo Alonso de Caso, considera que el fet que el contracte hagi estat licitat en la modalitat de negociat sense publicitat i sense mesa de contractació provoca que "els querellats puguin actuar amb més discrecionalitat en la seva concessió i atorga opacitat al procés".

La querella ara ampliada es va presentar contra l'actual conseller de Turisme, Carlos Delgado, qui en la seva etapa com a batle de Calvià va fer la primera de les adjudicacions suposadament irregulars segons els denunciants; contra Manuel Onieva, actual batle, i també contra el concessionari i dues periodistes del gabinet de comunicació calvianer.

stats