Part Forana 27/12/2017

Felanitx presenta credencials per ser Ciutat Amiga de la Infància d'Unicef

La creació del Consell d'Infants, darrera passa de l'Ajuntament per involucrar els estudiants en diversos projectes de futur

Ara Balears
2 min
Imatge general del Consell d'Infants reunit al saló de plens de l'Ajuntament.

FelanitxEl projecte municipal 'Mou-te amb cap' ha obert la porta a la creació del Consell d'Infants de Felanitx, integrat per escolars de cinquè i sisè de Primària. Es tracta d’una iniciativa impulsada per diferents àrees de l’Ajuntament i que té com a pilars principals l’educació viària, la millora de l’entorn, la convivència i els drets dels nins i de les nines.

Durant la seva primera reunió, el Consell va ser presidit pel batle, Joan Xamena, i la regidora d’Educació i Afers Socials, Isabel Montero. Els representants de tots els partits polítics del Consistori hi assistiren com a públic per tal de conèixer de primera mà les propostes dels infants.

El projecte 'Mou-te amb cap' ha treballat durant els darrers cursos escolars per fomentar la participació dels infants del municipi, amb accions com per exemple Com arribam a l’escola?, Repensam la plaça Pax, i la participació en el congrés Felanitx, com ho veus? Totes aquestes accions han cercat la participació activa dels infants partint de la idea que ells són els principals agents protagonistes i transformadors.

Drets dels infants

En aquest sentit, es vol fer un passa més i iniciar els tràmits per poder presentar Felanitx a la convocatòria d’Unicef de reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància, amb l’objectiu de fer de Felanitx un municipi que respecta i aplica en les seves polítiques, normes i programes els drets dels infants.

Els nins i nines presentaren propostes per millorar el municipi, durant la primera reunió.

Durant la primera trobada es varen definir els objectius del Consell i es varen explicar als nins i nines representants de cada centre educatiu quin serà el seu paper dins del projecte. Els tècnics van projectar un vídeo als escolars per donar a conèixer les iniciatives de 'Mou-te amb cap', i seguidament es van llegir els diferents articles de la carta dels drets dels infants; entre els quals es va destacar el dret a expressar la seva opinió i ser escoltats, i a participar activament en les diferents àrees de la comunitat.

Idees i propostes

La part més rica de la sessió fou el torn en què els nins i nines expressaren les seves inquietuds, queixes i propostes de millora sobre temes del dia a dia del municipi, com ara propostes de reubicar contenidors perquè no estiguin devora parcs infantils, la creació de més carrils bici, la necessitat de fer millores a zones esportives, de tenir millor cura de la neteja viària i moltes altres propostes interessants que posaren de manifest que els infants tenen moltes ganes d'opinar i fer propostes de millora.

Durant els propers mesos s'anirà fent feina a les escoles amb l'acompanyament de l'equip Mou-te amb cap, perquè es vagin trobant mecanismes que permetin que la veu de tots els nins i nines de les escoles pugui ser escoltada.

stats