Droga
Societat Successos 18/12/2022

La Policia Nacional deté cinc persones en el punt de venda de marihuana més actiu de Son Gotleu

Els agents han trobat una plantació d'un centenar de plantes de marihuana en darrer estadi de creixement

2 min
La detenció es produí el passat dimarts.

La Policia Nacional i la Policia Local de Palma han detingut aquesta setmana cinc persones en el marc d'una operació contra dos dels punts actualment més actius de venda de marihuana de la barriada de Son Gotleu de Palma. Els agents de la lluita contra el tràfic de drogues es van desplaçar a la zona durant diverses jornades per verificar els fets quan comprovaren que desenes d'individus transitaven per un parc de la zona consumint substàncies estupefaents, ha explicat la Policia Nacional en una nota de premsa.

Els agents trobaren més d'un centenar de plants de marihuana.

La venda de drogues es materialitzava a dos immobles d'aquesta barriada de Palma, on cinc homes d'entre 23 i 35 anys de manera gairebé ininterrompuda subministraven marihuana i haixix a desenes de persones que, després d'accedir als immobles, sortien en possessió de dosis perfectament identificables.

Per tal de poder executar la detenció, el jutjat competent va autoritzar l'entrada i escorcoll als immobles en rebre l'informe policial, que fou realitzat per desenes de policies de diferents unitats. L'arrest es va produir sota l'acusació de presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues.

Un centenar de plantes de Marihuana

Als immobles, els agents varen trobar una plantació d'un centenar de plantes de marihuana en darrer estadi de creixement amb un pes de 33 quilograms. A més, i com és habitual en aquests casos, es varen intervenir milers d'euros de procedència il·lícita i bàscules de precisió i diverses armes (un matxet de grans dimensions, un bastó de fusta i una escopeta de perdigons). Els detinguts tenien aquestes eines per evitar robatoris als punts de venda.

També trobaren haixix.

L'operatiu

Tal com han apuntat fonts de la Policia Nacional, l'increment del consum de marihuana en un parc pròxim es plasmava des dels darrers mesos en els informes que diverses unitats de la Policia Nacional i la Policia Local remetien al Grup II de la Unitat de Droga i Crim Organitzat (UDYCO). L'anàlisi d'aquests informes va provocar l'inici d'una operació antidroga, que ha tingut com a objectiu la localització de l'origen de la substància i la identificació dels responsables.

stats