Successos
Societat Successos 12/01/2023

El jugador de rugbi desaparegut, segrestat per gàngsters britànics: la hipòtesi del detectiu privat

Fa 50 dies que Levi Davis va ser vist per últim cop a Barcelona

2 min

BarcelonaFa 50 dies que el jugador de rugbi anglès Levi Davis va desaparèixer a Barcelona i, de moment, ni la policia ni els detectius privats contractats per la seva família han aconseguit reconstruir els seus passos. Va ser vist per últim cop per una càmera del Hard Rock Cafè de plaça Catalunya i el seu mòbil va deixar de donar senyal a l'estació de Sants unes hores després, tot i que cap càmera el va localitzar allà. Un mes després, tal com va avançar l'ARA, els Mossos d'Esquadra van localitzar el seu passaport a la zona portuària de Barcelona, en una zona de càrrega i descàrrega de contenidors. Poc després de la troballa, el detectiu privat Gavin Burrows, un dels més populars del Regne Unit, va oferir la seva ajuda a la família. Amb el pas de les setmanes, no tenen cap pista clara d'on podria ser Davis, però sí una hipòtesi del que li podria haver passat: creuen que la seva desaparició no va ser voluntària, sinó que el van segrestar a Barcelona un grup de gàngsters britànics.

Segons fonts de l'entorn del jugador de rugbi, són una sèrie de missatges anònims contrastats amb fonts que els detectius consideren fiables els que apunten cap a un possible segrest. Concretament, els detectius han rebut a la safata d'entrada del correu electrònic que van facilitar els missatges d'uns "informants" que apunten que una màfia del Regne Unit anava darrere de Davis i que el podria haver segrestat a Barcelona. Els investigadors privats confirmen aquesta tesi amb dos antecedents. Primer, que abans de marxar cap a Eivissa, unes persones van intentar entrar al pis de Londres. I, segon, que el 2020 Davis s'havia enfadat amb delinqüents mentre jugava a rugbi a l'Ealing Trailfinders, un club als afores de la capital anglesa. De fet, un dels missatges anònims apunta que el fet que aquests gàngsters anessin darrere de Levi Davis vindria d'aquest conflicte que es va originar fa tres anys.

El detectiu privat també ha localitzat un bizum de 30 euros que el jugador de rugbi hauria fet des del mòbil abans que se li perdés definitivament la pista i ha incorporat noves imatges que el mostren manipulant el telèfon mentre camina per davant del Hard Rock de Barcelona.

Crida de la mare

De moment, els investigadors privats no han pogut concretar d'on són els possibles segrestadors i tampoc quin era el motiu de la disputa. La principal hipòtesi és que Davis els degués diners per assumptes relacionats amb el joc o amb les drogues. "Necessitem que aquest informador anònim i qualsevol altre que pugui saber alguna cosa es posin en contacte i ho expliquin més perquè això podria canviar la naturalesa de la investigació i pot explicar per què el meu fill va desaparèixer aparentment sense deixar rastre", demana en un comunicat la mare de Davis, la Julie, amb qui va poder parlar aquest diari quan va venir a Barcelona a buscar el seu fill.

stats