Successos
Societat Successos 13/07/2023

Ja són 19 els detinguts en l'operació antidroga de Palma i Marratxí

La Policia ha confiscat més de 90.000 euros, més de 750 grams de cocaïna rosa, i diverses quantitats de ketamina, entre altres substàncies

ARA Balears
2 min
Un agent de la Policia Nacional

PalmaL'operació antidroga que s'està duent a terme en diversos punts de Palma i Marratxí deixa, de moment, 19 detinguts, 15 homes i 4 dones, i més de 90.000 euros en efectiu confiscats. Segons ha informat la Policia Nacional i ha recollit Europa Press, també s'han confiscat més de 800 grams de cocaïna, més de 750 grams de cocaïna rosa (també coneguda com a tusi), diverses quantitats de ketamina, marihuana i haixix i cinc armes de foc (quatre pistoles i una escopeta retallada). La Policia ha detingut els implicats com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues i tinença il·legal d'armes i munició.

Aquesta detenció forma part de l'Operació policial Norma/Caterva, que el grup d'estupefaents Udyco ha dut a terme durant un any. Així, l'operació s'ha desenvolupat en diverses fases, sent la més significativa la que es va dur a terme aquest dimecres en el barri de la Soledat, a Palma, on es varen fer cinc escorcolls, més un altre a Marratxí, en què es desmantellà el punt de venda de drogues més actiu de l'illa. En total, s'han escorcollat nou domicilis durant la investigació i en els operatius desplegats. Així mateix, s'ha desmantellat un laboratori d'elaboració de cocaïna rosa.

La Policia també ha pogut detenir les persones que duien a terme les funcions de vigilància en el punt de venda de droga. Aquest tenia una porta de ferro reforçada, amb ancoratges per dificultar-ne l'obertura, així com quatre càmeres de seguretat que controlaven el carrer i que enviaven les imatges a dos monitors de l'interior del local. De fet, en un dels registres policials, un dels detinguts va calar foc a doblers, una bàscula i certa quantitat de droga. Els agents varen aconseguir apagar el foc, i l'home va ser atès per una ambulància a causa de la intoxicació del fum.

L'interior del punt de venda de droga

La Policia ha assenyalat que la investigació continua oberta i que no es descarta que hi hagi més detencions.

stats