Legionari
Societat Successos 21/03/2023

La família del legionari mallorquí mort d'un tret demana 34 anys per al sergent presumpte autor dels fets

El Tribunal Territorial Militar Segon, amb seu a Sevilla, ha iniciat aquest dimarts la fase de conclusions finals del judici

ARA Balears
2 min
Funeral del legionari mallorquí

PalmaLa família del legionari mallorquí mort d'un tret durant uns exercicis a la Península ha defensat aquest dimarts una petició de 34 anys de presó per al sergent al qual s'atribueix l'autoria del tret. El Tribunal Territorial Militar Segon, amb seu a Sevilla, ha iniciat aquest dimarts la fase de conclusions finals del judici iniciat el passat mes de febrer.

El cas investiga la mort per un tret de fusell del legionari de 21 anys, durant un exercici de la brigada de la Legión amb base a Almeria, desenvolupat el març de 2019 en el camp de maniobres d'Agost, a Alacant. El procediment es dirigeix contra vuit militars, si bé la Fiscalia acusa només dos tinents, un capità i un sergent. En aquest context, la família de la víctima mortal dels fets, el legionari Alejandro Jiménez Cruz, representada pel despatx A. Nieto Dunn'e Advocats, sol·licita per al sergent de la Brigada de la Legión Saúl Antonio Guil, a qui la part afectada i el Ministeri Públic atribueixen l'autoria del dispar mortal, un total de 34 anys de presó.

En concret, la família de la víctima sol·licita 25 anys de presó per un delicte d'homicidi agreujat i la pèrdua de treball i càrrec públic. En el cas que es declari homicidi imprudent, demana que l'acusat sigui qualificat com a greu i el sergent sigui condemnat a quatre anys, nou mesos i 15 dies de presó, a més de sis anys de prohibició de dur armes. Reclama, a més, quatre anys més per un segon delicte d'obstrucció a la justícia amb els mateixos complements. Igualment, reclama per a ell cinc anys més de presó per un delicte d'abús d'autoritat amb maltractament d'obra. També demana per a ell una multa de 14.400 euros.

En matèria de responsabilitat civil, sol·licita que aquest sergent i el tinent Fernández Sosa, també acusat en la causa com a autor, indemnitzin amb 1,5 milions la mare del mort, amb la mateixa quantia el pare, amb 150.000 euros l'àvia materna i amb els mateixos diners l'àvia paterna. L'incident va tenir lloc en unes maniobres desenvolupades el 25 de març de 2019 en el camp de tir d'Agost, on l'escamot que comandava el sergent de la Brigada de la Legió Saúl Antonio Guil va escometre un exercici d'assalt a un merló amb quatre blancs.

stats