Badalona

"Em van acomiadar per tenir pèls a les aixelles"

Una cambrera d'un xiringuito de Badalona denuncia ser víctima d'una discriminació sexista, mentre que la direcció del local ho justifica per una "conducta conflictiva"

Víctor Masip Brevers
2 min
Una noia amb les aixelles sense depilar.

BarcelonaUna cambrera del xiringuito Kaliua de Badalona ha denunciat que la van acomiadar pel sol fet de tenir pèls a les aixelles. Disconforme pel que considerava una injustícia, la dona va dur el seu cas al col·lectiu LGTBIQ+ Qaliu, que parla obertament d'una "discriminació sexista”. La noia ha assegurat a RAC1 que un client es va queixar que deixés veure els seus pèls al vestir una samarreta de tirants i va ser llavors quan la direcció del local li va demanar que es tapés amb una màniga curta o directament es depilés.

En un primer moment, la jove hi va estar d'acord i es va depilar les aixelles, però l'endemà va canviar d'opinió i va expressar la seva oposició a una discriminació que els treballadors homes no han de complir. Segons la seva versió, va ser llavors que els seus caps li van comunicar que, com que estaven en desacord, no calia que tornés. Per contra, en un comunicat, la direcció de Kaliua va atribuir l'acomiadament a raons purament laborals, assegurant que la treballadora va mostrar una actitud conflictiva.

En aquest mateix comunicat compartit a les xarxes socials, Kaliua diu que estan disposats a aclarir la situació i negociar amb la cambrera: “Ja havíem establert una negociació”, i assenyalen que la treballadora va decidir iniciar una campanya mediàtica que els està causant un "perjudici substancial” al negoci. "Rebutgem qualsevol mena de discriminació”, afirma la direcció, que assegura que compten amb el testimoni de clientes que "donen suport a aquesta afirmació".

És el mateix que afirma la noia, que té el suport de la clientela i també de la plantilla del local, que per "por a perdre la feina", però, no li donen suport públicament. Fins i tot, la cambrera s'ha mostrat sorpresa pel gest de l'empresa, sobretot, apunta, perquè “és un local que s'autoproclama feminista i hippy”. L'afectada reclama el mateix tracte que tenen els seus companys homes, que treballen en tirants i exposen els seus pèls. “Això sí que em sembla injust”, ha afegit en declaracions a l'emissora.

stats