Successos
Societat Successos 15/08/2023

Detenen tres joves per traficar amb 'gas del riure'

Els fets varen tenir lloc divendres passat a la Platja de Palma

ARA Balears
2 min
La motxilla que contenia el material

PalmaAgents de la Policia Nacional varen detenir tres joves, de 26, 30 i 31 anys, respectivament, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, per vendre 'gas del riure' a turistes. Segons ha informat el cos policial, els fets varen tenir lloc divendres passat al voltant de les 1 h de la matinada a la Platja de Palma.

Quant als fets, el grup II d'Estupefaents de la Policia Nacional va rebre una sèrie d'informacions sobre la Platja de Palma que alertaven que s'hi estava venent òxid nitrós mitjançant globus comuns. En tenir coneixement d'això, els agents varen establir un dispositiu a la zona per poder localitzar els presumptes responsables de la venda.

Així, arran de la investigació, els policies varen localitzar una motxilla amb un globus inflat, que funcionava com a reclam. D'aquesta manera, la vigilància es va centrar a localitzar el propietari de la motxilla. Instants després, varen veure un home que estava inflant globus per a un grup de turistes a uns tres metres de la bossa, mentre que altres dues persones varen aparèixer per ajudar a inflar-los amb l'òxid nitrós.

En aquell moment, la policia es va aproximar al lloc, moment en què els sospitosos varen recollir la bossa que usaven com a reclam. Per aquest motiu, els agents es varen identificar com a policies i varen registrar les prendes i les motxilles dels detinguts.

Després del registre, varen veure que les dues motxilles duien sis bombones de 'gas del riure', prop de 500 globus i 13 boquilles per inflar-los. Llavors els agents varen detenir els joves.

La Policia ha recordat que l'ús d'aquesta substància per a activitats lúdiques no està autoritzat, ja que, entre altres coses, pot provocar al·lucinacions, efectes adversos i irreversibles en el sistema nerviós central, psicosi, confusió i, fins i tot, mort per asfíxia.

stats