Succés
Societat Successos 28/05/2023

Detenen un jubilat per tinença i distribució de material pedòfil a Calvià

La Policia Nacional va intervenir en el domicili tres discs durs, un ordinador portàtil i un ordinador de taula

ARA Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu.

PalmaAgents de la Policia Nacional varen detenir el dimarts passat una persona jubilada per tinença i distribució de material audiovisual amb contingut pedòfil, a Calvià. Segons ha informat la Policia i ha recollit Europa Press, es varen intervenir tres discs durs, un ordinador portàtil i un ordinador de taula.

Pel que fa a la investigació, arran d'aquesta es va comprovar que a través de diverses xarxes es produïen intercanvis d'arxius amb contingut d'abusos sexuals. Aquestes xarxes d'intercanvi permeten posar en contacte usuaris a qualsevol banda del món i compartir entre ells pràcticament qualsevol tipus d'arxiu, com ara vídeos o imatges.

D'aquesta manera, en analitzar-les, es va determinar que existien diverses connexions en les quals es varen comprovar i monitoritzar diversos arxius amb contingut pedòfil, entre novembre de 2022 i gener del 2023, a Calvià. Així, els agents varen sol·licitar l'escorcoll del domicili, i varen poder constatar que aquest era el lloc de connexió i que contenia al voltant de 20 arxius amb contingut pedòfil, especialment vídeos, de menors d'entre tres i sis anys.

L'home va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de corrupció de menors, i ha passat a disposició judicial al Jutjat de Guàrdia de Palma.

stats