Violència Masclista

Detingut un home per matar a ganivetades la seva exparella i la seva filla menor a Madrid

L'arrestat, que s'ha intentat suïcidar, tenia una ordre d'allunyament que es va cancel·lar fa un any

ARA
2 min
Un agent de la Policia Nacional, en una imatge d'arxiu

BarcelonaDoble crim masclista a Madrid. La Policia Nacional ha detingut un home per l'assassinat a ganivetades de la seva exparella i la filla de tots dos, de cinc anys. Després d'apunyalar les dues víctimes, l'home s'ha intentat suïcidar. Els fets s'han produït aquesta matinada al districte de Carabanchel de Madrid i ja s'investiguen com un cas de violència masclista. La dona havia denunciat el seu botxí amb anterioritat per maltractaments i va arribar a dictar-se una ordre d'allunyament que es va cancel·lar fa un any, quan l'home va ser absolt.

Segons fonts de la investigació consultades per l'agència Efe, la dona assassinada va denunciar el setembre del 2020 ser víctima de maltractaments. La policia la va incloure al sistema policial VioGén per fer seguiment del seu cas, que es va qualificar d'alt risc. El jutjat que va portar el seu cas –el jutjat de violència sobre la dona número 4 de Madrid– va decretar una ordre d'allunyament i va prohibir a l'ara detingut acostar-se o comunicar-se amb la denunciant. Paral·lelament, la policia va establir una sèrie de mesures de protecció i seguiment de la dona. Però les dues vies van decaure fa un any, després que el cas arribés a judici i un altre jutjat penal absolgués l'home. El jutjat 37 de Madrid va tenir en compte que la denunciant va renunciar a seguir amb el procediment, tot i que la Fiscalia va demanar per a l'acusat un any de presó i el manteniment de les mesures de protecció.

Els agents han arribat als llocs dels fets cap a les 0.30 h i han trobat la dona, de 25 anys, malferida al garatge amb diverses ganivetades i la nena, a la casa, amb ferides al coll. Els equips d'emergències sanitàries no han aconseguit salvar-les. Al costat de la menor hi havia l'homicida, de 26 anys, que ha estat traslladat en estat greu a l'hospital, on es troba detingut. L'autor del que seria el 53è assassinat masclista a Espanya ha estat ingressat a l'Hospital 12 de Octubre de Madrid i detingut per la Policia Nacional. El Grup V d'Homicidis de la Policia Nacional serà l'encarregat d'investigar el cas.

Un capità de l'exèrcit mata la seva dona

El 54è assassinat ha arribat aquest mateix dilluns, també a Madrid. Dissabte un capità de l'exèrcit de terra va estrangular la seva dona, de 37 anys, davant dels seus dos fills, al districte de Puente de Vallecas. Ell mateix va confessar els fets i els serveis d'emergències van intentar reanimar-la, però aquest dilluns ha acabat morint a l'hospital Gregorio Marañón, informa l'agència Efe.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats