Successos
Societat Successos 22/07/2023

Detenen dues persones a Palma per estafar-ne una altra fent-se passar per responsables d'un equip de futbol

Els homes varen arribar a robar 3.000 euros al denunciant

ARA Balears
2 min
Un agent de la Policia Nacional

PalmaLa Policia Nacional ha detingut a Palma dues persones com a presumptes autors d'un delicte d'estafa. Es varen fer passar per responsables d'un equip de futbol i varen enganar el representant de jugadors d'un equip de Valladolid, a qui varen cobrar 3.000 euros en un primer enviament per cobrir les despeses amb l'objectiu de formalitzar el contracte.

Segons ha informat el cos policial i ha recollit Europa Press, la víctima va explicar en la seva denúncia que va rebre una presumpta carta d'invitació per correu electrònic procedent d'un club de futbol espanyol, amb la finalitat de fer una prova a un jugador que el denunciant havia representat en el seu moment, durant la seva etapa als Estats Units, i que ara es trobava a Espanya.

Durant diverses setmanes el denunciant va mantenir converses amb diversos individus que es feien passar per representants del club de futbol en qüestió, així com pel mateix entrenador.

En aquell moment el denunciant no sospitava res i va arribar a transferir en dos enviaments 3.000 euros per cobrir les despeses del seu presumpte representat, fins que arribàs a Espanya per formalitzar el contracte amb el jugador.

Finalment, ja a Valladolid, la víctima va ser rebuda per representants del club esportiu, els quals li varen expressar que ells no s'havien posat mai en contacte amb ell i que desconeixien l'existència del jugador en qüestió.

Arran de la investigació feta pel Grup de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional a Valladolid, es va descobrir que el presumpte jugador era en realitat un antic jugador que el denunciant havia representat feia anys als Estats Units, el qual va aprofitar la relació de confiança i l'ajuda d'altres persones per fer creure a la víctima l'interès del club a fitxar-lo.

Així, seguint la pista dels diners estafats, que varen ser transferits a través d'una empresa d'enviament de diners, es va comprovar que els havien adquirit en una sucursal de la mateixa companyia en una localitat de Mallorca. D'aquesta manera, el grup d'investigació, en col·laboració amb la Policia Nacional de Palma, va poder localitzar i detenir els autors dels fets.

stats