Successos
Societat Successos 04/07/2023

Detenen dues dones per assetjar dos homes

Segons ha informat la Policia Nacional, els dos casos no tenen relació, ja que es tracta de dues intervencions policials diferents

ARA Balears
2 min
Un agent de la Policia Nacional

PalmaLa Policia Nacional ha detingut dues dones per assetjar dos homes. En un dels casos, una de les dones va punxar les quatre rodes del cotxe de la seva exparella. Segons ha informat el cos policial, els dos casos no tenen relació, ja que es tracta de dues intervencions policials diferents.

Així, el primer cas va començar a conseqüència d'una denúncia interposada per un home contra una dona amb qui no havia tingut cap tipus de relació i que simplement eren veïna seva. L'home va explicar que una veïna del carrer on resideix l'estava assetjant des de final de febrer. Al principi, el tracte era normal i cordial, i després la dona va començar a insinuar-s'hi i a dir-li que el volia conèixer millor, però l'home li va dir que no.

D'ençà d'aquell moment, la dona va començar a perseguir-lo, i controlava els seus horaris d'entrada i sortida del domicili per coincidir amb ell, moments que aprofitava per augmentar les insinuacions i l'assetjament. La presumpta autora dels fets va aconseguir el telèfon de la víctima a través d'un anunci de lloguer, el cridava i també li enviava àudios i missatges continus i insistents. L'home va bloquejar el telèfon de la dona, però aquesta li telefonava des d'altres línies, les quals també bloquejava, i va haver-se de canviar de número.

Així, l'assetjament va anar en augment, fins a arribar als insults i les amenaces, a través de les xarxes i mitjançant cartes manuscrites. Arran de la situació, l'home es va veure obligat a canviar-se de domicili.

La Policia Nacional es va fer càrrec de la investigació i va poder comprovar que la dona ja havia estat detinguda com a presumpta autora d'un delicte d'assetjament contra la llibertat d'altres persones.

Pel que fa al segon cas, aquest es va produir a conseqüència d'una denúncia que va interposar un home contra la seva exparella, en la qual explicava que la presumpta autora l'estava assetjant, cridant-lo a qualsevol hora, i que arribà a rebre 70 cridades en menys d'un dia, en què l'insultava i amenaçava. En un principi, semblava que el motiu era gelosia, ja que l'home havia començat una relació amb una altra dona. A més, la víctima va assenyalar que es va trobar les rodes del seu cotxe punxades i que la dona li va reconèixer els fets.

Arran de la investigació, la Unitat d'Atenció a la Família i a la Dona (UFAM) va obtenir proves i va detenir la dona dimecres passat com a presumpta autora d'un delicte de danys i un altre d'assetjament.

stats