Drogues
Societat Successos 24/04/2023

Detenen els tres ocupants de la narco llanxa interceptada a Mallorca i confisquen 1.200 quilos d'haixix

La Guàrdia Civil la va interceptar divendres de matinada

ARA Balears
2 min
Guàrdia Civil a Santanyí

PalmaAgents de la Guàrdia Civil han detingut els tres ocupants d'una narco llanxa interceptada aquest divendres de matinada a Mallorca i han confiscat 1.200 quilos d'haixix.

Segons ha informat la Benemèrita aquest dissabte en una nota de premsa, la Guàrdia Civil a les Balears va interceptar divendres de matinada una embarcació pneumàtica quan estava descarregant a Mallorca, van detenir tres persones i van confiscar 31 fardells de pol·len d'haixix, amb un pes de 1.200 quilos.

En el marc de les recerques que duu a terme la Guàrdia Civil a les Balears, es va tenir coneixement que una embarcació tipus pneumàtica es dirigia a gran velocitat a la costa de Mallorca provinent del nord d'Àfrica amb nombrosos embalums que podrien contenir substàncies estupefaents, per la qual cosa es va establir un dispositiu policial per a la seva intercepció.

Durant aquest dispositiu, sobre les 4.00 hores de la matinada de divendres es va observar una embarcació amb dos motors de gran cilindrada descarregant a Cala la Nau i dos vehicles tot terreny a terra carregant els fardells. L'embarcació, en adonar-se de l'actuació de la Guàrdia Civil, va iniciar ràpidament la seva fugida mar endins i va deixar nombrosos efectes sobre l'arena, entre els quals hi havia els fardells d'haixix i 68 garrafes de benzina, a més de gran quantitat de queviures, tot això disposat amb l'objectiu d'aconseguir desplaçar-se a la seva destinació.

Ja al matí del mateix divendres, 21 d'abril, la Guàrdia Civil va activar un dispositiu compost pel Servei Marítim Provincial al costat de l'helicòpter i patrulles de Seguretat Ciutadana, perquè fessin una batuda aèria, marítima i terrestre de la zona pròxima al lloc dels fets, ja que els suposats autors no posseïen combustible suficient per efectuar trasllats de llarga distància.

En un moment donat, els agents van observar una pneumàtica que coincidia en totes les seves característiques amb la que va fer la descàrrega de matinada. L'embarcació, en adonar-se de la presència policial, va arrencar a gran velocitat direcció a la costa i va quedar encallada a la platja de Cala Gran i els tres ocupants van arrencar a córrer, però van ser detinguts el mateix matí.

stats