Successos
Societat Successos 30/03/2023

La cúpula de la Federació de Boxa duia esportistes de manera il·legal i alterava el resultat de proves

La investigació es va iniciar arran de la informació rebuda en la Unitat contra Xarxes d'Immigració i Falsedats

ARA Balears
1 min
Un furgó de la Policia Nacional

PalmaEls caps de la Federació Balear de Boxa, arrestada aquest passat dimecres, hauria dut a l'estat espanyol esportistes de manera il·legal per participar en competicions, alterant els resultats i cometent fraus en ajuts institucionals, entre altres. Així ho ha explicat aquest dijous la Policia Nacional després que aquesta setmana hagin detingut el president, l'expresident de l'organisme i una tercera persona.

La investigació es va iniciar arran de la informació rebuda en la Unitat contra Xarxes d'Immigració i Falsedats (UCRIF) per part d'una federació esportiva, així com per part de diferents esportistes i diferents persones relacionades. Totes coincidien en la suposada gestió fraudulenta de la federació per part de diverses persones que actualment regentaven diferents càrrecs entre els quals es trobaven el president i expresident.

Arran d'aquestes denúncies, el mes de febrer passat es va establir un dispositiu policial entorn d'una prova esportiva que s'estava fent en una localitat de la Part Forana. En aquell moment, es van aixecar actes administratives en comprovar que no es complien les mesures de seguretat, motiu pel qual, en consens amb els àrbitres i responsables de l'organització, es va suspendre l'activitat.

stats