Eivissa
Societat Successos 12/11/2023

Cotxes d'alta gamma, armes i drogues: Desarticulen una organització criminal a Eivissa

Durant l'operació, en què s'han dut a terme a terme 15 escorcolls, s'han detingut vuit persones

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Civil.

PalmaLa Guàrdia Civil ha dut a terme a Eivissa l'operació Ferrati, en què ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de drogues i al blanqueig de capitals entre Sud-amèrica i Europa. Segons ha recollit Europa Press, a l'operació s'han detingut vuit persones i s'han dut a terme 15 escorcolls, 12 a Eivissa i tres a Madrid, en els quals s'han requisat 7,3 quilograms de cocaïna, quatre d'MDMA, 750 grams de cocaïna rosa, 14 de quilos d'haixix, 800 grams de ketamina, 127.000 euros en efectiu, dues armes i 19 vehicles, la majoria d'alta gamma, valorats en dos milions d'euros.

L'operació va començar a final del 2021, quan els agents varen determinar l'existència d'una organització d'àmbit internacional dedicada a introduir importants quantitats de droga a l'illa. Arran de les investigacions, varen poder comprovar que l'organització tenia una xarxa de contactes, empreses i infraestructures, que utilitzava per introduir la droga a Europa en contenidors que traslladaven les substàncies per via marítima des dels països de producció, principalment el Brasil i Colòmbia, fins als ports de València, Barcelona, Anvers i diversos punts d'Itàlia. En aquestes localitzacions, la banda hi tenia contactes que traslladaven les drogues fins a les destinacions, entre les quals hi havia Eivissa.

El grup desarticulat a les Balears disposava de la infraestructura necessària per adquirir part d'aquesta mercaderia i, posteriorment, mitjançant sistemes sofisticats d'ocultació en vehicles de luxe, introduir-la des de Madrid a Eivissa, on es repartia en diversos punts de venda de l'illa o, fins i tot, a Mallorca. Llavors, els doblers es blanquejaven a través d'empreses controlades per l'organització. Entre aquestes empreses, en figurava una de lloguer de vehicles de luxe, que utilitzaven, a més, per introduir cocaïna a les Illes.

L'operació ha estat duta a terme per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de les Balears (UOP) i hi han participat diferents unitats de la Guàrdia Civil.

stats