Intoxicació
Societat Successos 04/07/2022

Més de 20 persones, entre elles un menor, intoxicades amb clor a un hotel del Port d'Alcúdia

El nivell de producte ha superat el límit a causa de l'aturada d'una bomba del circuit intern

ARA Balears
1 min
Determinats hotels encalenteixen la piscina amb plaques solars.

Palma23 persones han resultat intoxicades amb clor a la piscina de l'hotel Sea Club, al Port d'Alcúdia. Segons ha informat SAMU 061, l'avís s'ha produït aquest dilluns cap a les 12.35 hores, quan els socorristes han alertat els serveis sanitaris.

Al principi han informat de cinc ferits, però en arribar al lloc del succés hi havia 23 persones afectades, entre elles un menor de set anys amb pronòstic greu. El 061 ha enviat diverses ambulàncies de suport vital avançat i bàsic, així com diverses ambulàncies col·lectives.

Finalment, s'han traslladat deu pacients: quatre a l'Hospital General de Muro, un a la Clínica Juaneda, un a Son Espases, dos a la Clínica Miramar, un a l'Hospital d'Inca i un a la Clínica Palmaplanas. També, quatre dels ferits han arribat als serveis de salut amb els seus propis mitjans i uns altres sis han estat assistits al lloc.

L'accident s'ha produït perquè els circuits d'impulsió han continuat abocant clor a causa de l'aturada d'una de les bombes del filtre, segons ha informat la direcció de l'hotel. Així i tot, han afegit, sols s'ha clausurat la piscina durant dues hores per fer les analítiques pertinents per comprovar el restabliment dels nivells de clor adequats.

Al complex turístic ja s'ha restablert la normalitat del tot, tot i que des del Sea Club continuen pendent de l'evolució dels clients afectats.

stats