Societat 03/02/2021

Yllanes, sobre la reobertura del comerç: "És impossible avançar mesures"

El vicepresident del Govern es reuneix amb representants de les grans superfícies comercials

2 min
El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, s'ha reunit aquest dimecres amb la patronal de les grans superfícies comercials (ANGED) per parlar de l'efecte de les mesures restrictives que s'apliquen fins al 13 de febrer, la situació sanitària i la seva participació en el procés de desescalada. Yllanes no ha concretat cap iniciativa concreta respecte de la reobertura de les grans superfícies i ha indicat que es començaran a concretar a partir de la setmana que ve. "És impossible avançar mesures. La setmana que ve s'estudiarà si hi ha possibilitats de reobertura i en quines condicions. La idea del Govern és anar recuperant la normalitat a poc a poc", ha explicat.

Les dades sanitàries no són l'únic indicador que es tindrà en compte durant la desescalada de les restriccions, segons ha explicat el vicepresident, qui ha apuntat que serà fonamental la situació dels hospitals. Yllanes també ha assenyalat que la reobertura es consensuarà amb la Mesa de Diàleg Social i ha demanat la col·laboració de les grans superfícies per controlar les mesures d'aforament, higiene i control dels establiments.

A més, el vicepresident ha considerat que els nivells d'alerta sanitària no poden ser l'únic indicador per prendre les decisions, sobretot tenint en compte experiències anteriors. "A Eivissa hi havia números per baixar a nivell dos, i en tres setmanes va passar a nivell 4 reforçat. La desescalada s'ha de fer molt gradualment i el semàfor covid no és suficient", ha explicat.

El Govern va tancar les grans superfícies, els negocis de restauració i els gimnasos de Mallorca el 12 de gener, amb l'objectiu de frenar l'elevada incidència de la malaltia a l'illa, que llavors superava els 630 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies. Des de llavors, els establiments comercials de més de 700 metres només poden vendre productes essencials, com els d'alimentació o neteja.

stats