Societat 14/12/2021

Yllanes assegura que per Nadal no faltarà cap producte essencial a les Balears

El vicepresident del Govern ha admès que només en mancaran alguns de procedents d'Àsia a causa de la crisi de producció mundial

1 min
La nau de MercaPalma està situada al polígon de Son Ferriol.

PalmaEl vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat aquest dimarts que per Nadal no hi haurà desabastiment a les Balears. "El sector té molt bona capacitat de resposta", ha comentat. Tampoc faltarà cap producte essencial, tot i que ha admès que hi haurà escassetat d'alguns "productes estrella" procedents d'Àsia.

La indústria de tot el món viu una crisi inèdita perquè la demanda per comprar s'ha disparat després que la pitjor etapa de la pandèmia hagi quedat enrere, però les fàbriques no són capaces de produir prou per satisfer tota aquesta demanda.

La diputada d'El Pi Lina Pons ha dit que ha rebut missatges de preocupació per part d'associacions de distribuïdors i comerciants. Com a resposta, Yllanes ha dit que la solució implica reindustrialitzar les Balears i apostar per comprar en petits comerços. La regionalista, però, ha lamentat que abans de Nadal ja no es podrà arribar a implantar la reindustrialització proposada per l'Executiu.

D'altra banda, el conseller de Mobilitat i Transports, Josep Marí, ha assegurat que, en cas d'haver-hi una vaga d'àmbit estatal de transportistes la setmana que ve –que podria afectar les Balears–, els productes bàsics estan garantits, perquè hi ha capacitat d'emmagatzematge.

stats