Tribunals
Societat 24/11/2023

Condemnen a sis mesos de presó vuit homes que van provocar aldarulls durant la manifestació anticovid de Palma

També hauran de pagar diverses multes a la Policia Nacional i als agents que van atacar

ARA Balears
1 min
Els condemnats durant el judici

PalmaVuit persones que van participar en els aldarulls de la manifestació anticovid que es va fer a Palma el 2021 han estat condemnats a sis mesos de presó per un delicte de desordre públic. Un altre dels implicats en el cas no s'ha presentat al judici i està en rebel·lia i, per tant, no ha estat condemnat. La Fiscalia demana per a ell dos anys i deu mesos de presó.

Durant el judici els condemnats han reconegut que van tallar el trànsit a les Avingudes, van muntar barricades, van llançar objectes a la Policia i van arrancar mobiliari urbà. Tot i que tres dels condemnats tenen antecedents penals per altres delictes, cap ingressarà a la presó per complir aquesta pena perquè se'ls ha concedit una suspensió per un termini de dos anys.

A més de la pena de presó, quatre dels processats hauran de pagar multes de 1.080 euros per resistència als agents de l'autoritat. Els acusats també hauran d'indemnitzar amb 300 euros diversos agents lesionats durant els altercats i amb 600 euros la Policia Nacional per desperfectes en un vehicle. A aquestes quantitats s'hi poden sumar les que puguin reclamar Emaya i l'Ajuntament de Palma per danys en béns de titularitat municipal.

stats