Societat 03/05/2020

Vuit detinguts més a les Balears per saltar-se el confinament

La segona jornada de sortida a passejar o a fer esport s'està desenvolupant sense incidències greus

Ara Balears
2 min
Vuit detinguts a Balears saltar-se el confinament

PalmaLes forces i cossos de seguretat de l'Estat han detingut vuit persones més a les Illes Balears, quatre a Mallorca i quatre a Eivissa, per desobediència a agents de l'autoritat per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma.

Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a través d'un comunicat, la primera detinguda va ser una dona de 44 anys que caminava pel carrer sense motiu justificat. Un cop els agents la varen interceptar i la varen identificar, la detinguda va al·legar que era al carrer perquè venia de casa d'uns amics. Els agents varen comprovar que ja havia rebut dues propostes de sanció per circumstàncies similars i varen decidir detenir-la. Pràcticament a la mateixa hora, una altra ciutadana de 53 anys va ser detinguda a Eivissa per la mateixa causa. Havia estat denunciada en tres ocasions i també arrestada per desobediència el 6 d'abril.

A Eivissa, els agents també varen sorprendre un home de 48 anys que estava assegut sense fer cap activitat esportiva a Vila. Els policies li varen indicar el que estava permès i el que no, i ell va començar a atacar-los i es va negar a identificar-se. Al final, va lliurar la seva documentació, però després es va enfrontar de nou als funcionaris policials i va tractar de fugir, per la qual cosa va ser detingut.

A Mallorca, la Guàrdia Civil va detenir el conductor d'un vehicle que es va escapar d'un control a la Platja de Muro i va proposar per a sanció una altra persona que l'acompanyava per incomplir les mesures de l'estat d'alarma. L'arrestat havia estat denunciat en quatre ocasions anteriors.

A Palma, la Policia Local va sorprendre un jove de 21 anys quan menjava en una pizzeria juntament amb dues persones més. L'al·lot va explicar que menjava amb uns amics. Li constaven set actes administratives per desobediència, per la qual cosa va acabar detingut, mentre que els seus companys varen ser denunciats.

Finalment, la Policia Nacional va arrestar ahir horabaixa a Palma un altre jove de 20 anys que, en veure els agents, va arrencar a córrer i es va ficar en un habitatge. Minuts després en va sortir i els funcionaris policials varen comprovar que mitja hora abans havia estat proposat per a sanció i li constaven tres denúncies anteriors.

La jornada d'aquest diumenge, la segona en la qual els ciutadans poden sortir a passejar i a fer esport, s'està desenvolupant sense incidències significatives a l'Arxipèlag, excepte casos puntuals.

stats