Vox amenaça d'anar als tribunals per irrompre a les classes dels centres balears

El partit d'extrema dreta iniciarà les visites a les 52 escoles i instituts aquest gener

El portaveu de Vox al Parlament balear, Jorge Campos, ha amenaçat aquest dilluns d'"emprendre accions legals" si la Conselleria d'Educació no els permet visitar les escoles en horari lectiu. El partit d'extrema dreta ha registrat per escrit l'exigència perquè "es doni màxima urgència a la petició".

Vox podrà visitar els centres educatius només fora de l'horari lectiu

"No tolerarem el que està passant als centres educatius, que és l'adoctrinament polític i ideològic a moltes aules", ha assenyalat Campos. Amb aquesta intenció, Vox preveu visitar un total de 52 centres de les Balears a partir d'aquest gener. Segons el conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, es farà una visita per setmana aproximadament i sota les condicions de la direcció de cada centre.

"No m'agrada aquesta visita i la faig perquè no em queda més remei", ha reconegut March, qui defensa que "ha estat el Parlament qui ha establert que els diputats poden visitar els centres". Les condicions establertes per la Conselleria determinen que les visites les poden fer dos diputats com a màxim, en horari no lectiu, que cal que hi hagi un inspector i que es faran d'acord amb l'horari dels directors, els quals decidiran a quines parts de les instal·lacions públiques es pot accedir.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF