Societat 01/04/2023

Les víctimes de la repressió franquista no identificades descansaran al ‘Memorial de la Dignitat’

L'objectiu d'aquest projecte és crear un lloc de descans "digne" per a les víctimes i una zona d'homenatge

ARA Balears
2 min
La capella que es convertirà en el ‘Memorial de la Dignitat’

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha anunciat aquest dissabte que construirà 'Memorial de la Dignitat' a una capella i una cripta en el sector 3 del cementeri de Palma. En aquest indret hi allotjaran les restes de les víctimes del cop d'estat, la Guerra Civil i la repressió franquista que no puguin ser identificades, els de les víctimes de les quals no es tingui constància de familiars i aquells les famílies dels quals així ho desitgin.

Amb aquesta mesura, l'Executiu illenc pretén crear un lloc de descans "digne" per a les víctimes i un lloc en el qual les famílies podran a la fi posar flors als seus familiars. Està previst que al 'Memorial de la Dignitat' hi puguin allotjar les restes d'un mínim de 200 persones represaliades.

A través d'un comunicat, el Govern ha explicat que el Memorial estarà situat al cementiri de Palma, a la mateixa zona on se situa la que fou la fossa de la repressió més gran de les Illes Balears i, a causa de la inviabilitat de la seva intervenció, "una de les grans oblidades".

Ara començaran les obres d'adaptació de la capella i la cripta per poder convertir-les en l'espai d'homenatge i descans "digne" previst. En aquest sentit, han explicat que el 'Memorial de la Dignitat' formarà part d'un complex més ampli que inclou el Mur de la Memòria, a tan sols 100 m, i la placeta de les Famílies.

Plànol de les obres

Les restes de totes les víctimes reposaran en caixes individualitzades assenyalades amb un codi i de manera que sigui possible accedir-hi en el futur per tal que, si fossin identificades en un futur, les famílies puguin decidir deixar-les en el Memorial o traslladar-les on estimin oportú

stats