Societat 26/12/2020

El 60% dels viatgers que arriben a les Balears duen una PCR negativa

Els que arriben de comunitats autònomes amb una incidència inferior als 150 casos per cada 100.000 habitants no necessiten la prova

Ara Balears
1 min
Uns dels primers passatgers de la Península que han passat el control sanitari a l'Aeroport de Palma. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEl 60% dels viatgers que arriben a les Balears ho fan amb una PCR negativa en covid-19. Així ho ha dit el director general de Servei de Salut de les Balears, Juli Fuster, en una roda de premsa. "El procés de control és satisfactori perquè un 60% de la gent ve amb la PCR feta, és una bona dada", ha recalcat.

Fuster ha recordat que els viatgers que arriben de comunitats amb xifres inferiors a 150 d'incidència acumulada a 14 dies no necessiten fer-se una PCR per entrar a les Balears. Els que viatgin de comunitats que estiguin per damunt d'aquesta xifra "han de dur una PCR negativa; si no, se'ls fa un test d'antígens o hauran d'estar aïllats durant 10 dies".

El control dels passatgers de l'Estat el fa el Govern i el dels estrangers, Sanitat Exterior. En el cas que hi hagi algun passatger que arribi sense un resultat negatiu de PCR, en arribar a l'aeroport se li fa el test d'antigen. Però normalment "la població n'és conscient i compleix amb les normes per evitar contagis de coronavirus", ha dit Fuster.

stats