Vera assegura que la Selectivitat única del PP "la demanen els estudiants"

Els populars plantegen una prova unificada "en continguts, criteris de correcció i data", però el conseller ha assegurat que es respectaran les particularitats de les autonomies

2 min
Alumnes durant les proves de Selectivitat 2023.

PalmaEl conseller d’Educació, Antoni Vera, ha valorat de manera “molt positiva” la proposta d’EBAU única que planteja el PP en les 11 comunitats on governa. Vera ha assenyalat que són molts els experts que diuen que “està bé” replantejar la prova i que “tenir 17 models diferents per a un únic districte universitari surt de la lògica". Ara bé, ha aclarit l’objectiu del canvi: “Proposam una EBAU comuna en estructura, criteris de correcció i data, però que respecti els continguts de les assignatures adaptades a cada comunitat”. “S’ha de canviar que alumnes comunitats tinguin un examen amb un comentari de text i altres no, o proves més senzilles”, ha dit. La modificació de la prova, ha dit Vera, "la demana el 81% dels estudiants".

Vera també ha considerat que la modificació de l'EBAU “és coherent”. “Els estudiants de les Illes se'n veuran beneficiats, perquè molts d’ells cada any han de sortir fora per cursar carreres que aquí no és fan, o en el cas alumnes de Medicina, que es preinscriuen a moltes universitats d’arreu d’Espanya", ha explicat.

Rebuig inicial de les universitats

Cal recordar que la proposta de Selectivitat única (EBAU) que va plantejar Feijóo per a les 11 comunitats on governa el PP tampoc no convenç la UIB. Malgrat que la universitat assegura no disposar d'informació concreta, més enllà del publicat als mitjans, sí que en fa una primera valoració: "Sembla d’implementació molt difícil, ja que no hi ha un currículum de Batxillerat únic, que sigui comú a les diverses comunitats autònomes, i això dificulta en gran mesura l’harmonització de les Proves d’Accés a la Universitat".

 La mesura també ha topat amb el rebuig frontal de Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Espanyoles. La presidenta de l'organisme, Eva Alcón, va considerar "impossible" implantar una Selectivitat única a Espanya, "perquè no hi ha un mateix Batxillerat a totes les comunitats". Per la seva banda, tan aviat el conseller d'Educació, Antoni Vera, va conèixer el plantejament del líder popular, li va donar suport i va anunciar que a les Balears s'aplicaria.

stats