Societat 26/01/2024

La UIB veu "molt difícil" implantar la Selectivitat única que proposa el PP

Argumenta que no hi ha un currículum de Batxillerat únic a tot l'Estat, un fet que "dificulta l'harmonització de les proves"

1 min
Alumnes preparats per fer un examen, durant la Selectivitat 2023 a la UIB.

PalmaLa proposta de Selectivitat única (EBAU) que va plantejar Feijóo per a les 11 comunitats on governa el PP tampoc no convenç la UIB. Malgrat que la universitat assegura no disposar d'informació concreta, més enllà del publicat als mitjans, sí que en fa una primera valoració: "Sembla d’implementació molt difícil, ja que no hi ha un currículum de Batxillerat únic, que sigui comú a les diverses comunitats autònomes, i això dificulta en gran mesura l’harmonització de les Proves d’Accés a la Universitat".

El plantejament del PP preveu una EBAU única "en continguts, criteris de correcció i dates" i ha topat també amb el rebuig frontal de Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Espanyoles. La presidenta de l'organisme, Eva Alcón, va considerar "impossible" implantar una Selectivitat única a Espanya, "perquè no hi ha un mateix Batxillerat a totes les comunitats". Per la seva banda, tan aviat el conseller d'Educació, Antoni Vera, va conèixer el plantejament del líder popular, li va donar suport i va anunciar que a les Balears s'aplicaria.

"Va en benefici dels estudiants"

El conseller va defensar aquest dijous el plantejament popular, en considerar "completament factible" implantar la prova única: "No es tracta de fer una EBAU única en continguts, sinó d'estructura; establir unes regles de joc comunes a tot l'Estat". Vera va dir que es respectaran els continguts de cada comunitat, un criteri que xoca amb el que va defensar dimecres Feijóo. El conseller considera que la Selectivitat única "va en benefici dels estudiants de les Balears, perquè Espanya és districte universitari únic, i és lògic que tothom pugui accedir en igualtat de condicions a la universitat".

stats