Societat 24/10/2023

Vera defensa el pin parental a les escoles: "És de pura lògica"

El conseller d'Educació considera que l'acceptació dels continguts extracurriculars per part dels pares va en consonància amb la Constitució

2 min
El conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, al Parlament

PalmaEl conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha defensat públicament l'aplicació del pin parental a les escoles, una mesura que considera "de pura lògica". "Establir l'acceptació dels coneixement d'extracurriculars és de pura lògica, perquè no corresponen a cap contingut del Decret bàsic de currículum, i va en consonància amb l'article 27 de la Constitució, que fixa la llibertat d'ensenyament", ha dit Vera durant la sessió de control del ple del Parlament, en resposta a una pregunta de la diputada de MÉS per Mallorca Maria Ramon. El conseller ha assegurat que se sent "orgullós de la comunitat educativa i dels docents", els quals ha qualificat "d'eix essencial del sistema educatiu". "Tenen tot el nostre suport", ha afegit.

Ramon ha demanat si Educació té previst controlar els continguts que expliquen els docents i ha recordat que, malgrat que el vicepresident, conseller d'Economia i portaveu del Govern, Antoni Costa, va considerar que l'acceptació de continguts extracurricular per part dels pares "era de sentit comú", recentment el PP de Cantàbria ha tombat la proposta de pin parental del PP. "Estan al costat dels que confiam en la feina dels docents o dels que els menyspreen i els acusen d'adoctrinar? Vera ha defensat el pin parental amb el mateix argument que Costa.

La comissió d'Educació i Universitats va aprovar dijous passat una proposició de no llei que suposa l'aplicació d'un pin parental, que obre la porta al fet que els pares puguin decidir sobre els continguts extracurriculars dels fills i que demana que es revisin els llibres de text i els materials didàctics. Cal recordar, però, que a Primària no hi ha continguts extracurriculars.

"Deixin de crear conflictes"

En relació amb el que es va aprovar, Ramon ha reclamat a Vera i a Educació que "deixin de crear conflictes". "Són presoners dels seus socis o són el PP dels consensos lingüístics?", li ha demanat. Els docents, "ha afegit, fan la seva feina, que coneixen, perquè és la seva matèria. Deixin enrere la croada contra l'escola, perquè el que volen és segregar, crear apartheid lingüístic i ara qüestionen l'escola".

Vera ha respost Ramon carregant contra la gestió educativa del Pacte: "Als docents se'ls defensa escoltant-los, i no pactant amb les meses d'ensenyament just abans de les eleccions, a correcuita". "També se'ls defensa pactant un procés d'estabilització i oposicions adequat, i no establint un sistema d'avaluació complicat i carregat de burocràcia (criteris LOMLOE)", ha sentenciat.

stats