Convivència
Societat 02/08/2023

Veïns de Santa Catalina denuncien agressions per demanar silenci

Reclamen a les autoritats que "afrontin d'una vegada per totes la greu situació de violència nocturna

ARA Balears
2 min
Gent a Santa Catalina.

PalmaL'Associació Barri Cívic de Santa Catalina i Es Jonquet de Palma ha reclamat a les autoritats que "afrontin d'una vegada per totes la greu situació de violència nocturna" que es produeix en aquests barris. Els veïns han lamentat les "greus agressions que en van patir alguns davant de casa seva" dijous a la matinada. Segons han informat, després d'escoltar un grup de joves que posaven música i cridaven, alguns veïns van sortir per demanar-los silenci. Així i tot, el renou va continuar fins passades les 6 hores. Va ser sobre aquesta hora quan un dels veïns va veure un dels joves al costat d'una discoteca i li va tornar a demanar que fessin silenci.

En un comunicat emès aquest dimecres, i que ha estat recollit per Europa Press, els veïns han explicat que aquest s'hi va acostar i li va clavar un cop de puny a la cara, mentre l'amenaçava de mort, i va amenaçar una altra persona que havia anat a socórrer la víctima. Tots dos van haver de sortir corrents i refugiar-se al portal de casa seva i l'agressor va continuar amenaçant-los, picant a la porta i llançà una botella, fins que la Policia Nacional hi va anar i va detenir l'individu.

El veí que ha narrat els fets a l'Associació Barri Cívic de Santa Catalina i el Jonquet va haver d'anar a urgències del centre de salut i va ser enviat a Son Espases amb motiu de les contusions que va patir al cap.

L'associació ha defensat que "no es tracta d'un fet aïllat, sinó que està directament relacionat amb els efectes de l'oci nocturn abusiu i permès per les autoritats des de fa anys". "Ocorre diàriament a barris com Santa Catalina i el Jonquet, i s'estén també per altres zones", han declarat. Per això, han demanat a les autoritats que "afrontin d'una vegada per totes aquesta greu situació i aquesta deriva violenta d'una ciutat irreconeixible per a molts dels seus veïns".

stats