Societat 16/06/2022

Veïns de Santa Catalina asseguren que el bar de l'organitzadora de la Pride no tenia permís per tenir terrassa

ARA Balears
2 min
El carrer Fàbrica, a Palma.

PalmaContinua la polèmica en el barri de Santa Catalina. Aquest dimecres l'Ajuntament de Palma va informar que després d'haver fet diferents inspeccions, van detectar un total de deu locals de la zona que no tenien autorització per ocupar la via pública amb taules i cadires. Per tant, no es tornaria a pintar l'espai que ocupaven.

Les tasques de repintar van començar al carrer de la Fàbrica i, així, van quedar exposats els locals que fins ara utilitzaven la via pública sense permís o sense haver renovat la llicència. Un d'ells, segons han assegurat des de l'Associació Veïns Barri Cívic de Santa Catalina, és el de Kristin Hansen, la promotora de la Pride Week de Palma. Segons han dit a través de les xarxes socials, van quedar "astorats" quan van veure que la terrassa en qüestió no tenia les línies pintades. Tot i això, des de l'Ajuntament de Palma han assegurat que no poden confirmar aquesta informació.

Segons va explicar el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, amb aquesta actuació compleixen el compromís al qual van arribar amb els veïns de Santa Catalina. "Creim que és important que les delimitacions siguin clares perquè la policia pugui actuar davant un possible incompliment per part dels restauradors", va apuntar. Així, aquesta iniciativa "permetrà que els agents vegin amb més facilitat l'àrea de la terrassa i, per tant, veure si hi ha algun tipus d'excés", va reiterar.

Tot i que aquesta acció es va posar en marxa aquest dimecres, aquest mateix dijous l'Associació de Veïns ha denunciat a través d'un comunicat que hi va haver establiments que, encara que no tinguessin autorització, van continuar instal·lant el mobiliari a la via pública. Per això, han demanat a l'Ajuntament que s'exigeixi la retirada de la terrassa en el mateix moment que s'aixequi l'acta.

stats