Societat 18/01/2023

Els vegans tindran deu torradores a tot Palma per Sant Sebastià, dues per plaça

L'Ajuntament de Palma n'instal·larà 216 per a la revetla i les entitats, 162

2 min
Hi haurà 378 torradores a tota Palma.

PalmaGairebé tot està a punt per a la revetla de Sant Sebastià a Palma. La regidora de Participació Ciutadana de Cort, Clàudia Costa, ha informat aquest dimecres del darrer minut del dispositiu per demà vespre i ha detallat que es preveu que a Ciutat hi hagi 378 torradores, la majoria ubicades al centre. D'aquestes, hi haurà 10 per a veganes –és a dir, on no es podrà torrar carn–: dues a cada una de les places principals on es faran els concerts.

Així, de les 378 torradores, 216 les posarà el consistori, mentre que les associacions en posaran altres 162. Es distribuiran de la següent manera: 12 a la plaça Major i a la plaça Joan Carles I, 10 a la plaça de l'Olivar, 8 a Cort, i 12 a la plaça de la Reina. D'aquestes, n'hi haurà dues a cada plaça que seran veganes. Per encendre-les, l'Ajuntament repartirà 18 tones de llenya –14 per torrades i quatre per a foguerons.

Per un altre costat, la regidora ha recordat que a totes les places on hi hagi concerts habilitaran plataformes amb mobilitat reduïda, amb una rampa d'accés. Pel que fa a la neteja, Costa ha indicat que Emaya ha preparat un dispositiu amb 60 operaris, que faran feina des de les 3 de la matinada fins a les 13 h de l'endemà.

Dispositiu de mobilitat

Quant al dispositiu de mobilitat, la regidora ha destacat que estaran operatives les quatre línies de NitBus de l'EMT de Palma i que, a més, s'habilitaran serveis especials de tren. També cal tenir en compte que es faran talls o restriccions de trànsit a diversos punts de ciutat.

Els trams afectats seran: de Jaume III cap a la plaça Joan Carles I, Antoni Maura en direcció a la plaça de la Reina, de la Rambla cap a la plaça Weyler, de la plaça d'Espanya cap a la plaça de l'Olivar, del carrer Josep Ansel Clavé a l'altura del carrer Bisbe Perelló, del carrer Socors a l'altura del carrer Tremp i de Sant Jaume en direcció cap a la plaça Joan Carles I. Així mateix, des de les 17.30 h hi haurà restriccions d'accés a la plaça de Cort i des de les 19 h, a les places Weyler, Major, Olivar, Joan Carles I i la plaça de la Reina.

stats