Vaga de firmes
Societat 17/03/2023

Vaga de firmes al 'Diario de Mallorca' per forçar la millora d'un nou conveni laboral

La darrera proposta de l'empresa preveu l'increment d'un 3%

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de l'edifici de 'DIario de Mallorca'

PalmaEls treballadors de Diario de Mallorca han informat aquest divendres, a través d'un comunicat, que faran una vaga de firmes (no signaran ni notícies, ni fotografies ni vídeos) de manera indefinida. Així ho va decidir l'assemblea de treballadors després de rebutjar unànimement la darrera proposta de l'empresa en la negociació oberta per aprovar un nou conveni laboral.

Segons han explicat des del comitè, Editora Balear fa més d'una dècada que no adequa els salaris a la pujada de l'IPC. "Això ha suposat una pèrdua de poder adquisitiu que ronda el 20%", segons apunten els treballadors. En aquest sentit, han explicat que la darrera proposta de l'empresa que s'ha plantejat com a "ultimàtum innegociable" preveu un increment d'un 3%. A canvi, preveu introduir "importants retallades" a les taules salarials de diferents categories laborals.

Per aquest motiu, els treballadors han expressat rebuig i malestar per la negativa de l'empresa a oferir una millora del conveni. A més, han criticat que a la vegada que es produeix aquest fet, el grup Editorial Prensa Ibérica (matriu d'Editora Balear) està duent a terme una política d'expansió empresarial amb la compra d'altres empreses i la contractació de figures mediàtiques com a col·laboradors. "Una política d'inversions que contrasta amb les propostes pobres que planteja als treballadors de la plantilla", han afegit.

stats