Societat 16/02/2021

Vacunes, Salut i Economia exigeix que s'immunitzi el 70% dels illencs abans de l'estiu per evitar una "tragèdia social"

Aplega personalitats i entitats tan diverses com l'Obra Cultural Balear, CAEB, Gabriel Escarrer i Tomeu Penya

2 min
Imatge d'uns dels primers passatgers de la Península que han passat el control sanitari a l'Aeroport de Palma.

PalmaVacunes, Salut i Economia reclama al Govern balear que immunitzi el 70% dels illencs abans de l'estiu per evitar una "tragèdia social". La nova plataforma, impulsada pel metge Miquel Munar, aplega personalitats i entitats tan diverses com l'Obra Cultural Balear, la CAEB, el president de Meliá, Gabriel Escarrer, i Tomeu Penya, entre d'altres.

"L'únic objectiu d'aquesta plataforma és salvar aquesta terra d'una tragèdia social, econòmica i humana, i per això necessitam que almanco el 70% de la població estigui vacunada abans de l'estiu", ha defensat Munar en l'acte de presentació de la nova entitat, que ha tingut lloc al costat de la Seu.

El portaveu ha apel·lat a la Unió Europea i ha reclamat que "entengui el problema i agilitzi la dispensació de la vacuna". I si no ho pot fer, "que autoritzi vacunes que són efectives segons l'evidència científica, com l'Sputnik o altres, i que doni la potestat als estats membres per poder adquirir-les". D'altra banda, ha recordat que, segons el Banc d'Espanya, les Illes varen perdre un 27% del PIB el 2020.

La plataforma s'ha presentat en roda de premsa aquest dimarts a Palma.

Munar es va reunir dilluns amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, una trobada que ha valorat molt positivament. L'impulsor de la plataforma diu que té "correus electrònics d'uns 800 professionals que em diuen que fora d'horari laboral estan disposats a vacunar-se, i jo el primer".

Cal recordar que tant Armengol com la consellera de Salut , Patrícia Gómez, han assegurat en diverses ocasions que el sistema públic de salut balear és capaç de vacunar massivament contra el covid-19. En aquest sentit, s'estan preparant punts de vacunació massiva a les quatre illes, i calculen que es poden administrar unes 11.000 dosis diàries. Això també ho va detallar la presidenta a Munar en la reunió.

En l'acte també ha fet declaracions la presidenta de CAEB, Carmen Planas, qui ha afirmat que "no ens podem perdre una temporada turística més", i per això "és imprescindible el 70% de la vacunació abans de l'estiu". Pel que fa a la Setmana Santa, ha defensat que el més important és arribar a una incidència d'entre 50 i 100 casos per 100.000 habitants "per poder vendre Mallorca i les Balears com una destinació segura als mercats emissors".

stats