Societat 28/08/2020

Urdangarin encara no sortirà de la presó un cap de setmana al mes

Fins que l'Audiència de Palma resolgui el recurs de la Fiscalia, la decisió de concedir-li aquest benefici penitenciari no serà executada

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu ARA Balears.

PalmaIñaki Urdangarin no podrà sortir de la presó un cap de setmana al mes, com havia permès la Junta de Tractament del centre de Brieva (Àvila), fins que l'Audiència de Palma resolgui el recurs de la Fiscalia. El fiscal ha recorregut la interlocutòria del jutge de Vigilància Penitenciària número 1 de Castella i Lleó, on es concedia el benefici penitenciari, segons ha informat l'agència Efe.

La Secretaria General d'Institucions Penitenciàries va denegar la petició de concedir a Urdangarin el tercer grau o un règim obert, la qual havia fet la Junta del centre on es troba. Tot i això, se li va concedir l'oportunitat de sortir un cop al mes, en cap de setmana, aplicant l'article 100.2 del Règim Penitenciari.

Tanmateix, la decisió del jutge no era executiva fins que una audiència la confirmàs. Per tant, la Fiscalia ha recorregut la interlocutòria, i ara esperen que l'Audiència de Palma resolgui el recurs, com a tribunal sancionador.

stats