La junta de tractament de la presó de Brieva demana el tercer grau per a Iñaki Urdangarin

La Secretaria General d'Institucions Penitenciàries té un termini de dos mesos per decidir si aprova la petició o no

La Junta de Tractament de la presó de Brieva (Àvila) ha demanat que Iñaki Urdangarin, condemnat pel cas Nóos, sigui classificat en tercer grau o règim obert. Segons ha informat l'agència Efe, la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries prendrà la decisió final.

La proposta de la presó va tenir quatre vots a favor del tercer grau i tres més a favor d'aplicar a l'intern l'article 100.2 del reglament penitenciari. Aquest article podria permetre al reclús sortir a l'exterior a treballar sense necessitat d'avançar al tercer grau.

Com a qualsevol pres, al cunyat de Felip VI se li revisa cada sis mesos la classificació. Des que ingressà a la presó, Urdangarin està en segon grau (l'ordinari), encara que pot sortir a fer voluntariat tres dies per setmana a la llar Doña Orione de Pozuelo de Alarcón (Madrid).

Encara que la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries té un termini de dos mesos, és molt probable que aquest organisme no l'esgoti i prengui una decisió abans.

Urdangarin va ingressar a la presó el 18 de juny de 2018 per complir una condemna de cinc anys i deu mesos de presó per delictes de corrupció relacionats amb el cas Nóos.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF