Societat 11/04/2020

Unió de Pagesos retira la imatge de Valtònyc d'una campanya a favor dels productes locals

El cantant exiliat ho atribueix a "la pressió de l'extrema dreta", però diu que ho entén perfectament

Ara Balears
2 min
Valtonyc ha estat un dels rostres coneguts que ha participat a la campanya d'Unió de Pagesos

PalmaUnió de Pagesos ha retirat aquest divendres una campanya de publicitat que utilitzava la imatge de Valtònyc com a reclam per al consum de producte local. El sindicat ha pres aquesta decisió després de patir una campanya d'assetjament a les xarxes socials per part de l'extrema dreta. El raper mallorquí exiliat a Brussel·les ha atribuït la decisió d'Unió de Pagesos precisament a "la pressió de l'extrema dreta". "Unió de Pagesos ha decidit esborrar la col·laboració que ells mateixos em varen demanar per potenciar el consum local", ha dit Valtònyc en el seu perfil de Facebook.

"Ho entenc perfectament, era una jugada arriscada i, a diferència dels que els han amenaçat de deixar de consumir producte local i fer-ho a la Península, jo sempre animaré a fer-ho i no aniré a fer mal als que treballen i cuiden la nostra terra", ha afegit. Valtònyc ha volgut destacar que no és "cap terrorista, com molts han dit". "No deixaré que l'extrema dreta que ha provocat el meu exili també tingui el plaer d'aïllar-me de la meva gent ni dels moviments de Mallorca.

Per part seva, el sindicat ha explicat que l'objectiu de la campanya publicitària 'Tu a casa' se centrava en "la conscienciació social de la importància de quedar a casa donant la tranquil·litat que l'abastiment d'aliments està garantit". "Persones de la cultura, la comunicació i la cuina han cedit gratuïtament la seva imatge. Més enllà de polèmiques, volem defensar el consum de producte local com a eina necessària per al desenvolupament de la pagesia mallorquina", ha afegit Unió de Pagesos mitjançant un comunicat.

Vox ha qualificat l'anunci de "vergonyosa campanya" que fa mal a la imatge dels agricultors. El president del partit d'extrema dreta a les Balears, Jorge Campos, ha exigit la retirada de la campanya, la qual ha qualificat d'"insultant". Segons el polític d'extrema dreta, "és intolerable utilitzar la imatge d'un delinqüent fugit de la justícia, que defensa grups terroristes, per promocionar el camp mallorquí". D'altra banda, el Sindicat Unificat de Policia (SUP) també ha condemnat l'ús de la imatge de Valtònyc. "Flac favor estau fent al camp mallorquí i als vostres afiliats", ha manifestat. Societat Civil Balear ha criticat que s'hagi fet servir "un delinqüent condemnat i fugit com a imatge de la teva associació".

stats