Societat 09/04/2020

Unió de Pagesos fa una crida als aturats per treballar en la propera campanya agrària

L'objectiu és garantir fruita i verdura durant les pròximes setmanes

Ara Balears
1 min
Pagès treballant en el camp

PalmaUnió de Pagesos, una de les principals associacions agràries de Mallorca, fa una crida a totes les persones que estan a l'atur i que vulguin treballar durant la propera campanya agrària. El seu objectiu és garantir que hi hagi fruita i verdures aquestes pròximes setmanes. Els interessats poden contactar a través del correu electrònic campanyaagraria2020@uniopagesos.cat.

Així mateix, el sindicat agrari ha utilitzat les seves xarxes socials per llançar un altre missatge dirigit als productors que s'han sumat a la iniciativa de repartir a domicili i informar-los que poden vendre els seus productes a través d'una plataforma gratuïta.

La crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus ha posat a prova els pagesos. Si bé han estat molts els negocis que s'han vist obligats a tancar les portes, aquest col·lectiu ha cercat alternatives per combatre les pèrdues econòmiques. Una ha estat el servei a domicili. Per exemple, Camp Mallorquí, que agrupa una dotzena de cooperatives i societats agràries de Mallorca, s'ha posat a repartir verdures i fruites de temporada. La càrrega de feina que tenen és tan gran que, mentre la majoria d'empreses estan fent expedients de regulació temporals, ells cerquen autònoms per fer de repartidors.

Aquest dimecres, la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, va dir que a les Balears es necessitaven unes 1.500 persones per treballar al camp i va proposar incorporar-hi alumnes d'FP agrària.

stats