Societat 22/05/2023

Unides Podem proposa soterrar la via de cintura per "posar la vida a dalt i els cotxes a baix"

El plantejament, que s'emmarca en el pla Palma Respira, pretén "cosir de manera sostenible" els barris que ara separa l'autopista

1 min
Recreació de la proposta d'Unides Podem per la Via Cintura.

PalmaUnides Podem ha presentat aquest dematí la seva proposta de soterrament del traçat de la via de cintura. El candidat al Consell de Mallorca, Iván Sevillano, ha remarcat que el partit "creu que s'han de reconvertir espais que actualment són dels cotxes per retornar-los a les persones". En aquest sentit, ha explicat que "soterrar el pas de vehicles és una perfecta metàfora de cap a on ens volem dirigir: la vida a dalt i els cotxes a baix".

Sevillano també ha explicat que "en eliminar la barrera física que suposa la via de cintura, volem cosir i unir els nostres barris de manera sostenible, una mesura que és bona per al conjunt de Mallorca".

La candidata a l'Ajuntament de Palma, Lucía Muñoz, ha assegurat que el soterrament de la via de cintura "no és una acció puntual", sinó que forma part d'un pla major, Palma Respira, que té per objectiu "fer de Palma una ciutat més verda, amb espais naturalitzats i una mobilitat sostenible, que converteixin la ciutat en un espai referent en l'adaptació als efectes del canvi climàtic".

La proposta, ha dit Muñoz, preveu que a l'espai per on ara circulen els cotxes "hi hagi zones verdes, espais de trobada per als nens i gent major, més arbres i un carril bici".

stats