Societat 11/09/2018

La UIB compartirà estatus amb les universitats de Cambridge, Oxford i Harvard

La Universitat de les Illes Balears serà membre de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic

Toni Crespí
2 min
Imatge de la roda de premsa d'aquest dimarts celebrada a la UIB.

PalmaLa UIB ha estat acceptada de manera provisional com a membre observador de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC). D'aquesta manera, compartirà el mateix estatus que les universitats de Cambridge, Oxford, Harvard i altres centres de reputació internacional.

L'admissió definitiva es decidirà en la Conferència internacional sobre canvi climàtic que tindrà lloc a Polònia del 3 al 14 de desembre. La candidatura l'ha impulsada el Laboratori Interdisciplinari sobre el Canvi Climàtic de la UIB.

En la CMNUCC hi participen organitzacions internacionals, centres universitaris i de recerca i organitzacions ecologistes. A Espanya, al marge de la UIB, únicament hi ha tres universitats membres de la CMNUCC. Així, l'admissió de la Universitat de les Illes Balears és una fita històrica i suposa un reconeixement important a l'aportació del centre en la lluita contra el canvi climàtic.

El subdirector del Laboratori Interdisciplinari sobre el Canvi Climàtic de la UIB, Pau de Vílchez, ha declarat que "això és un reconeixement a la feina que han estat fent durant més de vint anys els investigadors de la UIB. És una fita històrica perquè estam en la primera línia del marc internacional en la lluita contra el canvi climàtic".

De Vilchez ha destacat també que "és una gran oportunitat per impulsar la transició de les Illes Balears cap a una societat i una economia més sostenibles, en la qual la UIB té un paper fonamental". A més, el subdirector ha afirmat que "la problemàtica del canvi climàtic és una qüestió fonamental que afecta tota la humanitat i que la societat ha de conscienciar-se dels impactes negatius que es deriven a causa d'aquest fenomen".

Jornades

El pròxim 25 i 26 d'octubre, la UIB durà a terme una sèrie de ponències sobre la problemàtica i les conseqüències del canvi climàtic. La secretària del Laboratori Interdisciplinari, Catalina Torres, ha manifestat que "aquestes jornades serviran per presentar a la societat balear els impactes que es deriven d'aquest fenomen i donar una visió de les conseqüències que té en la salut, economia i medi ambient".

Torres ha confirmat que en els actes hi participaran investigadors i experts internacionals en la matèria i que l'assistència serà gratuïta.

stats