Societat 22/05/2024

La UIB convoca un Consell de Govern extraordinari per estudiar les demandes dels acampats per Palestina

Els estudiants s'han concentrat davant del rectorat per denunciar el genocidi del poble palestí i condemnar l'atac feixista que varen patir al campus aquest dimarts

2 min
La concentració ha tingut lloc aquest dimecres.

PalmaLa Universitat de les Illes Balears (UIB) ha convocat una sessió extraordinària del Consell de Govern per al dilluns 27 de maig. S'hi tractaran les peticions presentades pel col·lectiu Acampada per Palestina a la UIB, que des de dia 17 de maig roman al campus. El col·lectiu ha traslladat la seva reivindicació en una protesta davant Son Lledó que ha congregat més de 100 persones. Han estat rebuts per membres del Consell de Direcció de la UIB, que han pres nota de les seves demandes.

Els manifestants han protestat contra el genocidi del poble palestí i per condemnar l'atac feixista que va tenir lloc a la universitat aquest dimarts, en què un grup de neonazis varen atacar l'acampada i els joves que allà hi havia. A la concentració d'aquest dimecres, l'Acampada ha reclamat "la solidaritat de la societat mallorquina davant la impunitat del feixisme organitzat al campus".

A més, s'ha llegit un manifest amb les exigències a la Universitat. En aquest sentit, han demanat que el rectorat de la UIB condemni públicament el genocidi en curs a Palestina; que es tallin les relacions acadèmiques amb les universitats israelianes; que es faci un suport pressupostari per a les universitats palestines destruïdes per l'exèrcit sionista; que no s'inverteixi en empreses col·laboradores amb el sionisme; que no cedeixi a les pressions del lobby sionista i defensi la llibertat d'expressió a les universitats, i que es desmilitaritzi la UIB.

La UIB ha reforçat la seguretat al campus

El vicerector de Planificació Estratègica, Internacionalització i Cooperació, Marcos Nadal, i la vicerectora d’Estudiants, Carmen Touza, els han traslladat la condemna de la UIB a qualsevol missatge o actuació guiada per la intolerància i, en particular, a les amenaces i agressions que han denunciat. També els han informat que la UIB ha reforçat la dotació de seguretat, amb presència permanent les 24 hores devora l’àrea de l’acampada perquè no es repeteixin incidents com els viscuts aquests darrers dies.

El Consell de Direcció "fa una crida a la responsabilitat de tota la comunitat universitària per fer possible que l’exercici del dret a la protesta es dugui a terme de manera pacífica, en un ambient de respecte i de rebuig ferm a qualsevol forma de discriminació, odi o violència, per garantir en tot moment la convivència universitària."

stats