Societat 01/06/2022

La UIB apartarà el professor acusat d'abús sexual si es confirma la condemna

La Universitat ha condemnat les agressions presumptament protagonitzades per un docent associat al centre

ARA Balears
2 min
Instal·lacions de la UIB.

PalmaEl Consell de Direcció de la UIB ha manifestat en un comunicat que condemna les agressions presumptament protagonitzades per un professor associat al centre. La Policia Nacional va detenir el docent aquest cap de setmana com a presumpte autor dels delictes d'agressió sexual i atemptat contra els agents de l'autoritat. Atesa la gravetat dels fets, la UIB assenyala que "en cas que hi hagi una confirmació en aquest sentit, iniciarà la tramitació d'un expedient sancionador que, com a mesura cautelar, implica la suspensió de les tasques docents que tenia assignades aquesta persona".

La Universitat valora "com a molt greu" que un dels seus membres, amb independència de la relació contractual que mantingui amb el centre, sigui detingut i acusat d'aquests delictes. "Qualsevol conducta que atempti contra la dignitat i els drets de les persones no és tolerable per a una institució que manté un ferm compromís social i cerca transmetre els valors cívics i democràtics", recalca el comunicat.

En aquest sentit, conclouen que la "UIB té una responsabilitat corporativa directa derivada de la confiança que la societat i les institucions hi dipositen com a servei públic d'educació superior i, per tant, el seu personal ha d'estar a l'altura d'aquest compromís".

Cal recordar que els fets van ocórrer en un restaurant ubicat al barri de Jaume III de Palma, on una família sopava amb amics amb motiu d'una celebració. La nit va transcórrer sense incidents fins que en un moment donat el presumpte autor es va acostar a una de les dones de la taula per agafar-la per la força pel cap i besar-la, malgrat que ella va intentar oposar-hi resistència.

La dona va cridar l'atenció a l'home i va telefonar a la Policia Nacional, davant la qual cosa va intentar abandonar l'establiment. Una patrulla es va desplaçar fins allà i aleshores l'home, que encara es trobava allà, va fugir. Els agents van iniciar una persecució, però l'acusat feia cas omís de les seves indicacions. Finalment, quan el van encalçar l'home va reaccionar amb violència, però va ser detingut.

Policia Nacional

El Sindicat Unificat de Policies (SUP) es personarà com a acusació en la causa contra el professor de la UIB. "No permetrem que aquesta indecent i brutal agressió surti gratuïta; per aquest motiu, una vegada més, ens personam com a acusació en la causa", han declarat. Segons ha informat el sindicat en un comunicat, s'ha adoptat aquesta mesura en línia amb la seva política de tolerància zero contra les agressions als policies.

stats