Societat 31/03/2022

La UIB acull una trobada entre degans de Medicina de tot l'Estat

La universitat illenca n'és l'amfitriona el mateix any que es gradua la primera promoció d'estudiants

ARA Balears
1 min
La presidenta Francina Armengol ha acudit a la Conferència.

PalmaEls degans i vicedegans de les 44 facultats de Medicina de l'Estat es reuneixen aquest dijous a Palma en el marc de la 79a assemblea general de la Conferència Nacional de Degans de les Facultats de Medicina Espanyoles (CNDFME), presidida per Pablo Lara. Aquest 2021 la UIB n'és l'amfitriona, justament l'any que la Facultat de Medicina graduarà la primera promoció d'estudiants.

En l'assemblea, es tracten diversos temes que afecten l'àmbit, com la situació dels professors de grau, l'actualització de les places d'accés i nous graus de Medicina, la prova d'accés a la formació sanitària especialitzada, els estudis de gènere en diferents àmbits professionals de la medicina o possibles projectes de recerca en l'àmbit de la salut mental.

El degà de la Facultat de Medicina de la UIB, Miquel Roca, ha explicat que actualment 360 alumnes estudien a la universitat illenca, i seixanta acaben enguany sisè. Quant al professorat, hi ha 20 docents titulars i catedràtics, 200 professors associats i un centenar de tutors assistencials.

A escala de l'Estat, es graduen cada any 10.000 metges i surten devers 8.000 places MIR. Els darrers anys han incrementat les places, però "no són suficients", ha valorat. D'altra banda, els degans demanen la figura del professor de Medicina a tot Espanya i estan treballant amb l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA, per les sigles en castellà) perquè reconegui més l'experiència assistencial i professional.

A l'assemblea hi han assistit la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol; el rector de la UIB, el doctor Jaume Carot; el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomàs, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez. 

stats