Societat 21/03/2022

UGT inicia una campanya de concentracions per exigir a l'IB-Salut la jornada laboral de 35 hores

La primera protesta és aquest dilluns a les portes de Son Espases

ARA Balears
1 min
Imatge de la concentració.

PalmaUGT ha fet una concentració aquest dilluns dematí a les portes d'hospitalització de Son Espases. És la primera d'una campanya de protesta per exigir al Servei de Salut que recuperi la jornada laboral de 35 hores, segons ha informat Europa Press. El sindicat critica que "amb l'excusa de la crisi econòmica es va aplicar un paquet de retallades de drets i retribucions a tots els treballadors de l'IB-Salut que incloïa la jornada de 37,5 hores setmanals".

En realitat, afegeixen, "alguns d'aquests drets s'han recuperat", però "la jornada de 35 hores s'ha negat sistemàticament al personal de l'IB-Salut". L'ens sindical defensa que "els treballadors de l'IB-Salut no es mereixen" aquesta situació "després del gran esforç i sacrifici fet al llarg dels darrers dos anys".

Després d'aquesta primera concentració a l'hospital de referència de les Balears, preveuen continuar a la resta de centres del Servei de Salut. Així, dia 30 de març hi haurà una protesta a la porta de consultes externes de Son Llàtzer; una altra dia 6 d'abril a la porta principal de l'Hospital de Manacor, i dues el 20 d'abril, a l'Hospital General i a l'Hospital d'Inca.

A més, dia 27 d'abril hi haurà una concentració a l'Hospital Mateu Orfila; dia 4 de maig, a Can Misses; l'11 de maig, a l'Hospital Psiquiàtric; el 18 del mateix mes, a l'hospital Joan March, i, finalment, l'1 de juny es preveu una protesta davant els Serveis Centrals de l'IB-Salut.

stats