Societat 08/01/2022

El TSJIB declara que una lesió al moment de baixar del cotxe en tornar de la feina també és accident laboral

Entén que, encara que el treballador ja havia aparcat al seu domicili, no havia entrat a ca seva i, per tant, no havia finalitzat el desplaçament

ARA Balears
1 min
Trànsit de cotxes a Palma.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha donat la raó a un treballador al qual no se li va reconèixer com a accident laboral una lesió soferta en el moment en què baixava del cotxe, després d'aparcar al seu domicili en tornar de la feina. En concret, el TSJIB ha desestimat el recurs presentat per la mútua contra la sentència del Jutjat Social que ordenava considerar l'accident com a laboral.

El succés va tenir lloc el 2019, quan en finalitzar la jornada de feina el treballador va estacionar el vehicle a l'aparcament del seu domicili familiar i, en baixar, va sofrir una torçada al genoll. L'home va passar a situació d'incapacitat temporal, però la Seguretat Social no va considerar l'accident com a laboral.

El Jutjat, i ara el TSJIB, entén que l'incident reuneix totes les condicions per ser considerat un accident laboral. Segons raona, la finalitat del viatge estava determinada per la feina. A més, exposa que l'accident es va produir en el trajecte habitual i dins del temps prudencial per tornar de la feina i amb un mitjà normal de transport.

stats