Societat 14/03/2023

Troben restes de murada renaixentista a les obres de la plaça d'Espanya de Palma

Al projecte de renovació del paviment ja s'ha posat en marxa un protocol que inclou un servei d'arqueologia

ARA Balears
1 min
Imatge de les obres de la plaça d'Espanya.

PalmaEls treballadors de l'empresa Melchor Mascaró, que fan feina a les obres de la plaça d'Espanya de Palma, han trobat restes de murada renaixentista, ja documentada, segons han informat l'Ajuntament i el Consell de Mallorca. De fet, al projecte de renovació de paviment de la plaça d'Espanya ja s'ha previst un protocol que inclou un servei d'arqueòleg que analitza les restes, les comunica al Consell i les localitza.

D'aquesta manera, les obres i els sondatges que s'estan fent continuen endavant, tal com ja estava previst, i es continuarà aplicant el mateix protocol a través del servei d'arqueologia contractat. Així mateix, els tècnics del projecte que s'està executant de renovació del paviment estudiaran solucions perquè el nou paviment pugui incloure una petjada topogràfica que permeti a la ciutadania conèixer amb un cop d'ull els punts del subsol de la plaça d'Espanya pels quals discorre la murada renaixentista.

Per la seva banda, fonts del Consell de Mallorca apunten que ja hi ha dos arqueòlegs de Patrimoni fent-hi feina. Segons la institució insular, els objectes que s'obtinguin d'aquesta intervenció s'han de catalogar i inventariar; en cas que siguin objectes que es puguin moure, es dipositaran al Museu de Mallorca. Acabada aquesta tasca, s'han de prendre mesures de protecció per conservar els objectes trobats.

Concretament, els dos punts on fins al moment s’ha constatat la presència de la murada ha estat davant d’un establiment de menjar ràpid que fa cantonada amb el carrer de Marie Curie i a la part situada al costat de la plaça de Porta Pintada, davant d’un establiment bancari.

stats